DIY – Zelf stempels maken

Diy Stempels

Hallo! Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je zelf op een gemakkelijke en behoorlijk goedkope manier zelf stempels kunt maken. Je hebt er niet bijster veel voor nodig en het eindresultaat is hartstikke leuk!

Diy Stempels 1

Wat heb je nodig?

– Karton
– Schuimrubber (verkrijgbaar bij hobbywinkels)
– Een schaar
– Een scherp mesje
– Een pen
– Een lineaal of geodriehoek
– Lijm
Eventueel wat gekleurd papier.

Diy Stempels 2

Om te beginnen pak je het karton erbij. Het karton dat ik heb gebruikt zat in de doos van het bureau dat ik laatst bij IKEA kocht, en bestond al uit drie laagjes die op elkaar geplakt waren. Heb je dit nu niet in huis, dan kun je natuurlijk ook zelf een aantal lagen karton op elkaar lijmen!

Teken op het karton vierkantjes in een grootte die jij mooi vindt. Ik heb gekozen voor 3×3 centimeter.

Diy Stempels 3

Deze vierkantjes snij je vervolgens met het mes uit het karton. Doe dit op een ondergrond waar je op kan krassen! Met een schaar is het lastig om netjes door de drie lagen karton heen te komen, vandaar dat ik een mesje gebruik. (Je kunt overigens ook voordat je de laagjes karton op elkaar plakt de vierkantjes knippen, dan heb je geen mesje nodig)
Als de laagjes een beetje loslaten, kun je ze nu gemakkelijk weer een beetje aan elkaar lijmen.

Diy Stempels 4

Nu pak je het schuimrubber erbij en teken je daar de vormpjes op die je als stempel wilt gebruiken. Houd er hierbij rekening mee dat het vormpje past op het vierkantje dat je hebt uitgesneden. Op de foto zie je dat ik met streepjes heb aangegeven hoe groot de kartonnen vierkanten zijn.

Diy Stempels 5

Knip de vormpjes zo netjes mogelijk uit het schuimrubber. Plak ze vervolgens met wat lijm op het karton.

Diy Stempels 6

Je stempels zijn nu klaar om te gebruiken! Je wilt echter weten met welke stempel je te maken hebt, en dus kun je op de andere kant met een stift aangeven welke vorm het is, of je plakt er een stukje gekleurd papier in de juiste vorm op.

Diy Stempels

Tadaa! Klaar zijn je stempels.

Als je karton gebruikt dat je al in huis hebt, van een oude doos bijvoorbeeld, hoef je waarschijnlijk alleen nog het schuimrubber en wat gekleurd papier te kopen. Het schuimrubber kostte bij mijn hobbywinkel €0,99 en gekleurd papier kun je op verschillende plekken goedkoop op de kop tikken. Zo kun je je goed vermaken voor weinig geld!

Houden jullie ook zo van stempelen?

Advertenties

2 thoughts on “DIY – Zelf stempels maken

    • Let er wel op dat schuimrubber een beetje lastig te bewerken is als het om details gaat. Maar probeer het zeker uit! Schuimrubber kun je wel vinden op knutselafdelingen van winkels, of echte hobbywinkels.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s