5 redenen om te bloggen tijdens je tentamenweek

IMG_0211
Geloof me, tentamenweken zijn geen goed excuus om zoiets leuks als bloggen te laten liggen. Ook al vinden je ouders/docenten/studiegenoten het geen goed idee, ga er gewoon mee door! Er zijn heus wel redenen waarom je niet onverstandig bent als je blogt tussen de toetsen door. Vijf redenen geef ik jullie vandaag:

Bloggen in je tentamenweek is helemaal oké, want:

1. Bloggen helpt tegen stress
Tenminste, als je het goed doet en je niet laat opjutten door deadlines, bezoekers of jezelf.

2. Bloggen is leuk
In de barre tijden van tentamens en verslagen zijn er maar weinig lichtpuntjes in je dagelijks leven. Laat je blog dat lichtpuntje zijn, zodat je toch nog ergens blij van wordt. De mensen om je heen zullen ook blij zijn dat ze er even niet tegen ze wordt gesnauwd!

3. Inspiratie
Hebben jullie dat ook? Dat je op de verkeerde momenten inspiratie voor een blogpost krijgt? Deze vorm van inspiratie heet studieontwijkend gedrag en is in kleine mate prima. Als je inspiratie hebt, gebruik hem vooral. Zeker ook als deze inspiratie komt uit tentamenfrustratie. Daar word je blij van. (Zie ook punt 2).

4. Je arme bezoekertjes rekenen op je
Och, die arme lezers van je blog. Wanneer jij niets plaatst, is hun dag natuurlijk helemaal niet zo mooi als die had kunnen zijn. Zeg nou zelf: als je iemands dag drastisch kunt verbeteren met een blogpost, waarom zou je het dan niet doen?

5. Rust nemen is nodig
Het is niet mogelijk om constant aan het leren te zijn. Pauze nemen is van groots belang. Als je dan toch een boterham gaat eten, kun je meteen even een blogpost schrijven. Je even helemaal richten op iets anders is goed voor je prestaties! Daarna kun je natuurlijk weer vol aan de bak. Blergh.

Waarom vind jij dat het wel/niet oké is om te bloggen ten tijde van tentamens? Laat het me weten!

Advertenties

6 thoughts on “5 redenen om te bloggen tijdens je tentamenweek

  1. Ik hoef zelf geen tentamens meer te maken enzo, maar je hebt wel goede tips op een rijtje gezet! Ik denk vooral dat het helpt omdat je zo even afleiding hebt. En rust nemen is ook belangrijk natuurlijk :3

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s