Het Reizend Kunstwerk

DSC_0071

Wat je hierboven ziet is een kunstwerk dat ik samen met een klasgenootje heb gemaakt. De eigenlijke opdracht was om een zelfportret te maken, echter vonden wij dit dusdanig lastig dat we maar gewoon aan het kliederen sloegen ‘op zoek naar onszelf’. Het resulteerde in een stuk triplex met regenboog-achtige kleurverlopen. We vonden het zo mooi dat we het idee kregen om het ergens aan een boom vast te binden, zodat mensen het zouden kunnen zien. Vanuit dat idee kwam het volgende: We konden er een vraag of gewone tekst op schilderen die mensen aan het denken zou zetten. We wisten niet helemaal wat we er dan op moesten schilderen, totdat we teruggrepen op de eigenlijke opdracht: het maken van een zelfportret.

Als we niet wisten hoe we onszelf moesten portretteren, misschien moesten we dan maar alles wat we níet zijn uitsluiten. 

Zo gezegd, zo gedaan. Met de tekst ‘Jij bent alles wat wij niet zijn’ kwam het volgende idee:
We zouden het kunstwerk in een trein leggen, met de vraag erbij of eenieder die het vond ermee op de foto wilde gaan, en die wilde mailen naar het email-adres dat we speciaal voor de gelegenheid hadden aangemaakt. Vervolgens stond er ‘Laat mij meer van de wereld zien’ als een oproep om het kunstwerk verder de wereld in te brengen.

Reizend Kunstwerk

Vanmorgen hebben we het kunstwerk in de trein richting Zwolle gelegd. Het was spannend om erover na te denken wat er allemaal kon gebeuren. Dat het schilderij misschien verwijderd zou worden door NS-medewerkers of schoonmakers, daar wilden we liever niet aan denken. Vol goede moet plaatsten we het schilderij in een vierzits in de trein. En raad eens?

De eerste foto is al binnen! Hopelijk volgen er meer.

We hebben voor de gelegenheid ook maar meteen een facebookpagina aangemaakt:
http://www.facebook.com/reizendkunstwerk
Daar kun je foto’s zien die reizigers met het kunstwerk maakten. Hopelijk worden het er een heleboel!

Ik houd jullie op de hoogte!

Advertenties

One thought on “Het Reizend Kunstwerk

  1. Wat ontiegelijk vet! En gedurfd ook, want wie weet wat er eigenlijk allemaal zou kunnen gebeuren inderdaad! Ik ga de Facebookpagina volgen, want ik ben wel erg benieuwd hoe grappig of serieus mensen op de foto zullen gaan! Ik zie dat er inmiddels zelfs al twee foto’s binnen zijn! Gaat lekker dus! =D

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s